De Jonge Specialist bij het BNR-zorgdebat

1 minuut leestijd

Op 20 juni jl. nam bestuurslid Fleur van den Heijkant deel aan het Zorgdebat van BNR Nieuwsradio. Het debat stond in het teken van de arts van de toekomst: tech-specialist of lifestyle coach?​

​Onze visie

De Jonge Specialist heeft al meerdere visiedocumenten gemaakt over hoe de zorg over een paar jaar uit moet zien. Het zorgdebat was dan ook een goede gelegenheid om onze visie op de toekomst van de zorg en intrede van robots toe te lichtenAls robots opereren en computers diagnosticeren, wat is dan het werkterrein van de arts? Welke dokter heeft de toekomst? Interessante vragen waarbij er genoeg ruimte voor discussie was.  

Andere sprekers tijdens het Zorgdebat waren onder andere Bas Bloem, oprichter van Parkinsonnet en Ivo Broeders, robotchirurg in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort en klinisch hoogleraar robotica en minimaal-invasieve chirurgie aan de Universiteit Twente. Ook zaten er patiënten in de zaal. De reacties van het publiek waren enthousiast. 

Wij zijn blij dat DJS benaderd werd als één van de onmisbare sprekers, de aios van nu zijn immers de dokters die die toekomstige zorg het langst gaan meemaken. 

Heb je het debat gemist? Luister het hier terug!​

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.