Brexit: wat zijn mogelijke gevolgen voor a(n)ios?

1 minuut leestijd

Op dit moment is er nog geen akkoord bereikt tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk over afspraken na de Brexit. Wat zijn de gevolgen voor a(n)ios als er geen akkoord bereikt wordt vóór 29 maart 2019?

Een ‘no deal’ Brexit kan gevolgen hebben voor de automatische erkenning van diploma’s voor Nederlandse artsen die werkzaam zijn in het Verenigd Koninkrijk.Wat precies de consequenties voor deze artsen zijn, blijft onduidelijk totdat er een akkoord is.

Voor de Britse artsen die nu in Nederland werken, heeft de KNMG heeft op 21 februari bekend gemaakt dat de door RGS (Registratiecommissie Geneeskundig Specialismen) erkende Britse diploma’s ook geldig blijven na een ‘no deal’ Brexit. 

De komende periode overleggen de KNMG, RGS en het ministerie van VWS verder over de gevolgen van de Brexit. De Jonge Specialist houdt deze belangrijke ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Zodra er meer duidelijk is over de (mogelijke) gevolgen zullen we jullie hierover direct informeren. 

Meer weten? Op de websites van de KNMG en het BIG register vind je meer informatie over de mogelijke gevolgen van de Brexit. 

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.