Kèren Zaccai nieuwe voorzitter van DJS

2 minuten leestijd

Tijdens de ledenraad op woensdag 18 september is Kèren Zaccai, aios urologie, benoemd als bestuursvoorzitter van De Jonge Specialist. Zij volgt Edin Hajder op die op 1 oktober zijn opleiding plastische chirurgie afrondt.

Kèren is 4e jaars aios urologie in het Amphia ziekenhuis in Breda. Naast haar opleiding bekleedde zij al verschillende bestuurlijke functies. Zo was zij het afgelopen jaar al bestuurslid en portefeuillehouder kwaliteit & innovatie bij De Jonge Specialist. Is zij commissielid externe betrekkingen bij de Nederlandse Vereniging van Urologie en was zij als geneeskundestudent bestuurslid van de internationale vereniging voor medisch studenten (IFMSA-NL). Kèren: ‘ De Jonge Specialist zet zich in voor alle anios, aios en arts-onderzoekers. Zij zouden ons dus ook allemaal moeten weten te vinden! Ik hoop de communicatie met de arts assistenten te verbeteren en zou heel graag zien dat 100% van onze achterban lid wordt van De Jonge Specialist. Op die manier kunnen wij hen het beste vertegenwoordigen, de kwaliteit van de opleiding verbeteren, maar vooral ook helpen bij het vormgeven van hun loopbaan.’

Empowerment van de a(n)ios

Daarnaast zal het huidige bestuur onder leiding van Kèren zich vooral richten op empowerment van de a(n)ios met onder andere als thema’s regie voeren over de eigen opleiding en het creëren van een gezond en veilig werk- en opleidingsklimaat voor alle a(n)ios. DJS zal zich daarnaast ook steeds meer richten op alle jonge startende basisartsen die nog geen vervolgopleiding hebben gekozen.

” Ik wil door middel van een nauwe samenwerking met de achterban en huidige partners bewerkstelligen dat we dichterbij de visie van De Jonge Specialist komen. Namelijk dat alle a(n)ios worden opgeleid in een gezond en veilig werk- en opleidingsklimaat, waarin ze zich ongehinderd kunnen ontwikkelen in discipline overstijgende competenties. Goed geïnformeerde a(n)ios kunnen mee praten over de zorg van de toekomst en hoogwaardige patiëntenzorg leveren en dat is waar het mij uiteindelijk om gaat”

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.