Doe mee met Zin in Zorg

3 minuten leestijd

Zin in Zorg! Deze nieuwe beweging gaat en staat voor mentaal fitte dokters en werkplezier. Want bevlogenheid en autonomie zijn cruciale aspecten voor goede en veilige zorg, aldus initiatiefnemers De Jonge Specialist, de LAD, LOVAH en VvAA. Te veel a(n)ios kampen momenteel met burn-outklachten of denken na over stoppen. Actie is vereist, zeker nu de krapte op de arbeidsmarkt toeneemt.

De cijfers liegen er niet om: bijna één op de vijf a(n)ios krijgt te maken met burn-outklachten. Uit onderzoek van De Jonge Specialist blijkt dat de hoge werkdruk en een verstoorde werk-privébalans daar een belangrijke rol in spelen. Daarnaast leidt de werkcultuur ertoe dat 40 procent van de a(n)ios met burn-outklachten onvoldoende de kans krijgt te herstellen.

Onacceptabel, vinden DJS, de LAD, LOVAH en VvAA. Om het tij te keren, starten de vier organisaties daarom de nieuwe beweging. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) vindt deze beweging cruciaal voor een goede en veilige zorg en denkt daarom mee. De kick-off was woensdagavond 20 november 2019. Met de bijdragen van de deelnemers wordt focus aangebracht voor nader kwantitatief onderzoek. De uitkomsten hiervan worden breed gedeeld en geagendeerd. Vervolgens komt een concreet actieplan om zaken te verbeteren in samenwerking met meer ervaren generaties huisartsen en medisch specialisten.

Wil je meedoen en meedenken?

Wil jij onderdeel zijn van deze beweging en je stem laten horen? Super! Ga naar de website en schrijf je in! Hoe meer mensen meedoen, hoe harder we dit geluid kunnen verspreiden. Hoe groter de beweging Zin in Zorg, hoe meer reikwijdte, hoe meer impact. Doe je mee? Dat kan op verschillende manieren!

1) Deel de informatie die voorbij komt op social media met vermelding van #zininzorg
2) Meld je aan als ambassadeur en omschrijf in één zin waarom jij Zin in Zorg ondersteunt en stuur een foto van jezelf mee (800 x 800 pixels). Op de website plaatsen we zoveel mogelijk ambassadeurs.*
3) Meld je aan voor de klankbordgroep. Dit houdt in dat we je kunnen raadplegen over praktische zaken en over de koers.*
4) Bij voldoende belangstelling organiseren wij een vlogtraining. Wil je leren hoe je jouw verhaal op een aantrekkelijke en bondige manier via video kunt delen? Mail info@zininzorg.nl met het onderwerp Vlogtraining.
5) Schrijf een blog over een mooie gebeurtenis op jouw werk waar je energie van kreeg.*
6) Download een poster en hang deze op jouw werkplek.
7) Meld je aan voor de nieuwsbrief en doe mee aan de acties.
8) Bestel 10 buttons van Zin in Zorg voor jezelf en jouw collega’s voor op je uniform.*
9) Organiseer een Zin in Zorg presentatie voor jouw collega’s in samenwerking met de projectgroep Zin in Zorg.*
* Stuur een mail naar info@zininzorg.nl

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.