Vacatures. Kom jij het bestuur van DJS versterken?

4 minuten leestijd

De Jonge Specialist is op zoek naar nieuwe bestuursleden! Op korte termijn gaan enkele bestuursleden het bestuur verlaten. Daarom zoeken we nu alvast een aios voor de functie algemeen bestuurslid met portefeuille PR en een anios of arts-onderzoeker voor de functie algemeen bestuurslid met de portefeuille Basisartsen. Als dé beroepsvereniging voor en door Nederlandse a(n)ios, behartigen we de belangen van alle medisch specialisten in opleiding, anios en arts-onderzoekers. We bewaken de arbeidsvoorwaarden en proberen deze te verbeteren waar nodig. We werken onder andere samen met de Federatie Medisch Specialisten, de LAD, VvAA en andere partijen in onder andere onze DJS Academie. Het bestuur is gezamenlijk verantwoordelijk voor de koers en het beleid van de vereniging.

Algemeen bestuurslid PR (alleen voor aios)

Afgelopen jaren heeft De Jonge Specialist hard gewerkt aan haar communicatie en branding. Met een social media planner, een gloednieuwe website en een promotiefilm in de maak, is DJS steeds zichtbaarder. Als aios bestuurslid met de portefeuille PR ben je creatief, hands-on en draag je uit waar DJS voor staat en mee bezig is. Daarnaast ben je actief op social media, creatief en zie jij het als jouw missie om DJS bij iedere anios, aios en arts-onderzoeker bekend te maken. Je werkt nauw samen met de ambtelijk secretaris van DJS en de communicatieadviseurs van onze samenwerkingspartners. Je bent eindverantwoordelijk voor de redactie die 4 keer per jaar het DJS magazine uitbrengt, schrijft zelf artikelen en nieuwsberichten, en bedenkt content voor nieuwsbrieven, de website, magazines en social media. Hiernaast houd je je bezig met de ontwikkeling van promotiemateriaal en brochures van DJS. Ook ben je het aanspreekpunt binnen het bestuur voor het DJS Congres, dat je samen met de andere organisatoren vormgeeft.  

Algemeen bestuurslid Basisartsen (alleen voor anios en arts-onderzoekers)

De Jonge Specialist is er niet alleen voor aios, anios en arts-onderzoekers, maar sinds begin 2020 ook voor net afgestudeerde artsen die nog geen keuze voor een vervolgopleiding hebben gemaakt. Als bestuurslid op deze portefeuille ben je verantwoordelijk voor het vormgeven van onze plannen voor deze artsen de komende jaren. Er is al een DJS Commissie van anios die jij zult aansturen. De commissie is momenteel bezig met een portfolio voor basisartsen, PR om deze doelgroep te bereiken, cursussen en persoonlijke begeleiding voor deze groep. Ook ben je het aanspreekpunt binnen het bestuur voor het Basisartsencongres dat DJS samen met de LAD organiseert. Binnen deze portefeuille werk je ook samen met de andere aios-verenigingen LOVAH, LOSGIO, VAAVG en VASON, en onderhoud je ook goede contacten met De Geneeskundestudent, de LAD en de KNMG. Je neemt de functie over van het huidige anios bestuurslid: zij begint in januari met haar opleiding tot medisch specialist. 

Wat verwachten we van een bestuurslid?

  • Als bestuurslid ben je het visitekaartje van DJS. Je woont congressen, symposia, invitationals en raden bij waar je DJS en de achterban vertegenwoordigt.
  • Bij een eigen portefeuille hoort een werkwijze die leidt tot het realiseren van resultaten. Bestuursleden worden geacht slagvaardig op te treden, in te spelen op relevante ontwikkelingen, en voldoende beschikbaar te zijn.
  • Het aantal uren in de week varieert, maar we verwachten minimaal een inzet van 8 uur per week afhankelijk van de portefeuille. Ledenraadsvergaderingen en bestuursvergaderingen vinden plaats op de derde woensdag van de maand. Aanwezigheid is een vereiste.  Daarnaast zijn er geregeld beleidsweekenden voor het bestuur, en vinden werkgroepen, commissies en redacties in de avonden plaats.
  • Als bestuurslid heb je affiniteit met de doelstellingen van DJS. Je bent integer, verantwoordelijk en onafhankelijk (het is dan ook niet mogelijk om in een ander bestuur zitting te hebben zoals in het bestuur van een AAV of juniorvereniging)
  • Het bestuur van DJS is geen bestuur op afstand en beschikt niet over een groot bureau. Als bestuurslid ben je dus zowel uitvoerend als strategisch bezig.
  • Eerdere bestuurservaring is een pré, maar geen vereiste. 
  • Alleen leden van De Jonge Specialist kunnen solliciteren naar een bestuursfunctie. Vanwege de huidige bestuurssamenstelling zijn aios kindergeneeskunde uitgesloten van deelname.
  • Voor een evenwichtige samenstelling van het bestuur zoeken we een goede mix van mannen en vrouwen, regio en type instelling. Wij zijn vooral ook op zoek naar bestuursleden uit de regio Zuidoost, Zuid, Noordoost en Midden.

Solliciteren?

Als jouw interesse gewekt is, zien wij graag jouw schriftelijke motivatie en cv tegemoet voor 1 november 2020 via info@dejongespecialist.nl. Je kan jouw sollicitatie richten aan mevrouw Kèren Zaccai, voorzitter DJS. Natuurlijk kan je via dit e-mailadres ook meer informatie krijgen over De Jonge Specialist en deze vacature. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in een andere portefeuille, laat het ons weten. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 en 19 november vanaf 19.00 uur in de Domus Medica te Utrecht als COVID-19 dit toelaat, anders zullen de gesprekken digitaal plaatsvinden.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.