Luistertip: de nieuwe podcast van KoffieCo de Podcast

2 minuten leestijd

Hoe behoud je je ‘zin in zorg’? Doris en Tessa van KoffieCo (beiden co-assistent) gaan hierover in gesprek met Assil Garsia en Ian Leistikow. Een prachtig gesprek tussen een jonge en een ervaren arts over de vraag hoe je zin in zorg houdt en vitaal blijft tijdens je loopbaan.

Op 28 april verscheen de eerste Zin in Zorg-podcast. Een gesprek met Ian Leistikow, arts (niet praktiserend) en adviseur bij De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Assil Garsia, binnenkort huisarts in opleiding aan het Erasmus MC over hun ‘zin’ in zorg.

Beiden zijn ervan overtuigd dat als je als arts lekker in je vel zit er betere zorg wordt geleverd. En dat als jonge en ervaren artsen meer met elkaar in gesprek gaan, het werkplezier toeneemt. Ian : “het probleem van ons artsen is dat wij hard en goed kunnen werken, maar dit niet altijd op een duurzame manier doen”. “We zijn opgeleid om de beste te zijn. Dit betekent in de praktijk dat je niet altijd luistert naar wat jezelf wil en over je eigen grenzen gaat” vertelt Assil.

Luister naar dit open en eerlijke gesprek met Ian en Assil. Over dat het oké is om voor jezelf te zorgen, je eigen grenzen aan te geven en over jezelf durven zijn. Beiden geloven heel erg in dat je de zin in zorg positief kunt beïnvloeden en dat jonge en ervaren artsen nog heel veel van elkaar kunnen leren.

Luister hier

Zin in Zorg is een beweging van De Jonge Specialist, de LAD, LOVAH en VvAA. Meer informatie over Zin in Zorg vind je op de website.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.