Zondagsdienst 26 oktober: ook LAD-leden doen mee

3 minuten leestijd

De NFU is niet ingegaan op het ultimatum voor een beter voorstel voor een nieuwe Cao UMC dat de LAD vorige week stelde. Dit betekent dat er een nieuwe zondagsdienst voorbereid wordt op dinsdag 26 oktober. Ben je lid van De Jonge Specialist en de LAD? Dan kan je meedoen aan deze zondagsdienst. Je kan je aanmelden bij het lokale actiecomité en daarna bij de LAD via dit formulier.

Vorige week liet de LAD de NFU weten niet in te stemmen met het eindbod voor een nieuwe Cao UMC. Een grote meerderheid van de LAD-leden heeft in de ledenraadpleging tegen het eindbod van de NFU heeft gestemd. De belangrijkste reden hiervoor is dat het oplossen van een arbeidsmarktprobleem van een specifieke groep zorgprofessionals, niet ten koste mag gaan van de arbeidsvoorwaarden van de rest. Daarnaast is het onacceptabel dat de grootste groep werknemers in de umc’s er met slechts 1% salarisverhoging de komende jaren financieel op achteruit gaat. Tot slot vinden we dat de NFU de verhoudingen op de werkvloer op scherp zet en werknemers tegen elkaar uitspeelt door maar met één van de vijf vakbonden, verpleegkundigenvakbond NU’91, een cao-akkoord te sluiten.

Voorbereiding zondagsdienst: aanmelden
Leden van De Jonge Specialist en de LAD, zoals aios, anios en arts-onderzoekers, konden vorige week dinsdag helaas niet deelnemen aan de zondagsdienst georganiseerd door de FNV en CNV omdat de LAD niet op tijd kon voldoen aan de noodzakelijke juridische aanzeggingstermijnen en veiligheidsvoorbereidingen. Aan de volgende zondagsdienst op dinsdag 26 oktober doen we wél mee, wat betekent dat jij ook actie mag voeren. Daarvoor moet je jezelf aanmelden bij het lokale actiecomité voor de nodige veiligheidsvoorbereidingen. Je kan jezelf alleen of samen met jouw afdeling, assisitentenvereniging of vakgroep aanmelden. Wil je meedoen? Laat dit dan niet alleen weten aan het lokale actiecomité maar ook aan de LAD via dit formulier. Meer weten over het draaien van een zondagsdienst? Bekijk onze FAQ.

Tot slot: timing
De LAD en De Jonge Specialisten delen de mening met veel artsen dat de timing voor harde acties met het oog op de inhaalzorg niet slechter kan dan nu. Na de ongelooflijke inspanningen die tijdens de coronacrisis zijn geleverd, en die nog iedere dag geleverd worden om de patiënten de zorg te geven die zij nodig hebben, is het onbegrijpelijk dat de werkgevers de cao-onderhandelingen op deze wijze op de spits hebben gedreven.

Vragen
Heb je vragen over dit bericht? Neem dan contact op met de LAD via bureau@lad.nl of bel 088-1344112. Zij kunnen je alles vertellen over de acties.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.