Compensatie voor cursus op parttime dag?

2 minuten leestijd

De Jonge Specialist (DJS) krijgt regelmatig de vraag of je mag werken op een parttime dag en of die dag dan moet worden gecompenseerd. Als je lid bent van DJS, kan je met deze en andere vragen terecht bij de juristen van het Kennis- en dienstverleningscentrum van de LAD en Federatie Medisch Specialisten.

De basisregel is dat je op een (vaste) parttime dag niet hoeft te werken. Vanwege roostering komt het echter wel eens voor dat de parttime dag vervalt, bijvoorbeeld door een ingeroosterd fulltime dienstenblok. Dan mag de parttime dag op een ander moment alsnog worden ingehaald. Dit geldt ook en met name voor aios wanneer deze een verplichte cursusdag voor de opleiding moeten volgen op hun parttime dag of in het weekend. Verplichte opleidingsmomenten maken immers deel uit van de normatieve werkweek. Ook in deze gevallen mag je jouw parttime dag en/of de weekenddag op een ander moment compenseren. 

Wil je meer weten over de jouw arbeidsvoorwaarden? Kijk dan in onze brochures over de arbeidsvoorwaarden voor aios en anios.  

Vragen over jouw persoonlijke werksituatie?

Heb je andere vragen over bijvoorbeeld jouw werk situatie? Als lid van De Jonge Specialist kan je jouw vraag ook aan ons voorleggen via info@dejongespecialist.nl of telefonisch via 088 – 1344 122. De juristen van het Kennis-en dienstverleningscentrum van de LAD en de Federatie Medisch Specialisten helpen je dan verder.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.