Gezocht: Ledenraadslid (aios) bij de LAD

2 minuten leestijd

Aios gezocht die actief betrokken wil zijn binnen de ledenraad van de LAD.

De ledenraad is het hoogste verenigingsorgaan van de LAD. De ledenraad bestaat uit 22 vertegenwoordigers, waaronder een cluster van artsen in opleiding (aios). Binnen dit cluster komt binnenkort een zetel vrij. Lijkt het jou interessant om via de ledenraad met andere artsen mee te praten én te beslissen over de koers van de LAD? Meld je dan uiterlijk op 20 juni aan!

Over de ledenraad
De LAD vertegenwoordigt verschillende artsengroepen, waaronder medisch specialisten, aios, specialisten ouderengeneeskunde en artsen Maatschappij + Gezondheid. De ledenraad kent zeven clusters, de aios zijn in de ledenraad vertegenwoordigd in cluster 5, dat plaats biedt aan vier groepen artsen in opleiding.

Op dit moment zijn drie van de vier plaatsen vervuld door Peter Walstock (aios huisartsgeneeskunde), Dany Haroun (aios cardiologie) en Judith Spekreijse (aios AIGT). De voorkeur voor de vierde zetel in dit cluster gaat uit naar een aios van een ander specialisme dan de ‘zittende’ leden, zodat in dit cluster zoveel mogelijk verschillende aios-groepen vertegenwoordigd zijn. Met onze ledenraadsleden praten en brainstormen we vier keer per jaar over onze koers en strategie, zodat we er zeker van zijn dat onze (langetermijn)doelstellingen aansluiten op jouw behoefte. Een ledenraadslid wordt gekozen voor een periode van vier jaar en is eenmaal herkiesbaar. 

Interesse?
Heb je interesse? Laat het dan uiterlijk 20 juni weten via dit formulier. Als meerdere kandidaten zich melden, wordt er een verkiezingen gehouden. 

Wilt je weten wat de verantwoordelijkheden van ledenraadsleden precies inhouden en welke ‘eisen’ worden gesteld? Download dan de toelichting. Of kijk op de website van de LAD voor een overzicht van de samenstelling van de ledenraad.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de LAD via 088 – 13 44 100 of via het secretariaat van de LAD: n.starink@lad.nl.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.