Herregistratieplicht Wet BIG hervat

2 minuten leestijd

 BIG-geregistreerde zorgverleners met een herregistratieverplichting moeten zich uiterlijk vóór 1 januari 2023 herregistreren. Dat meldt het BIG-register. Het uitstel van de herregistratieverplichting is voor basisartsen van wie de inschrijving in het BIG-register tussen 17 maart 2020 en 1 januari 2023 verloopt. Op dit moment is een aanvraag indienen nog niet mogelijk. Val je in de uitstelgroep, dan ontvang je eind april van het BIG-register persoonlijk bericht. 

Door de coronacrisis was de herregistratieverplichting tijdelijk uitgesteld.  

Ingeschreven aios en profielartsen krijgen bericht van BIG-register  

Ben je in opleiding tot geneeskundig specialist of profielarts? Of ben je als profielarts ingeschreven in één van de profielartsenregisters van de RGS? Als je tot de uitstelgroep behoort dan ontvang je een bericht van het BIG-register.  

Maak je herregistratie als basisarts op tijd in orde! 

In het BIG-register kun je aangeven dat je in opleiding bent tot geneeskundig specialist of profielarts of dat je beschikt over een registratie als profielarts bij de RGS. Het is belangrijk dat je je herregistratie als basisarts bij het BIG-register op tijd in orde maakt. Dit is nodig om je vervolgopleiding voort te kunnen zetten of je inschrijving als profielarts KNMG te behouden. Daarvoor is een BIG-registratie noodzakelijk. 

Lees meer informatie op de website van KNMG. 

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.