Veilig opleidingsklimaat hoger op de agenda

2 minuten leestijd

Samen met de Federatie organiseerden wij 10 maart jl. een inspirerende bijeenkomst voor de leden van de Raad Opleiding en de COC-voorzitters met als thema het Veilig Opleidingsklimaat. Aanleiding hiervoor waren de resultaten uit onze eerdere peiling over het Veilig Opleidingsklimaat (2021), de huidige actualiteit en de meldingen vanuit de achterban van De Jonge Specialist.  

Gastspreker Sander Dalenberg, commandant bij Defensie, gedragswetenschapper en docent leiderschap, deelde zijn visie over opleiden. Ook vergeleek hij de hiërarchie bij Defensie met die van de medische wereld. Er werd met elkaar gediscussieerd over verschillende subthema’s waaruit veel ideeën, oplossingen en praktisch bruikbare tips naar voren kwamen. Door deze Raad Opleiding met COC-voorzitters te organiseren wil de Federatie een veilig opleidingsklimaat weer hoger op de agenda’s krijgen. Samen maken we dit thema beter bespreekbaar. De Jonge Specialist vindt het veilig opleidingsklimaat een belangrijk onderwerp en houdt het actueel door in gesprek te zijn met onder andere de Federatie en Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS). Daarnaast ontwikkelen we een leidraad Veilig Opleidingsklimaat en verbetering van de informatie op de DJS website. 

Kunnen wij iets voor jou doen?

Heb jij een goed voorbeeld van jouw instelling over hoe zij omgaan met verhoogde werkdruk, burn-out, verstoorde werk-privébalans of meer, laat ons dit weten! Of wil je juist aan de bel trekken over de omstandigheden waar jij mee te maken krijgt tijdens het werk of heb je andere informatie, mail ons dan via info@dejongespecialist.nl

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.