Stuur ons je input voor een nieuwe Cao UMC

1 minuut leestijd
Op 1 januari 2024 loopt de Cao UMC af, die ook geldt voor a(n)ios en arts-onderzoekers die in een UMC werken. Heb je onderwerpen waarover in jouw ogen afspraken moeten worden gemaakt in de nieuwe cao of ervaar je knelpunten in je arbeidsvoorwaarden? Laat het ons voor 10 juni weten via info@dejongespecialist.nl, zodat we jouw input kunnen meegeven aan de onderhandelaars.

Als De Jonge Specialist leveren wij input voor de nieuwe cao aangaande alle arts-assistenten. Werknemersorganisatie FBZ voert namens ons de onderhandelingen voor de cao. Via DJS kun jij input geven, zodat wij jouw punten kunnen meegeven aan de onderhandelaars van FBZ.

Inzet en klankbordgroep

Op basis van alle input die FBZ krijgt, stelt ze een inzet op. Zodra die is vastgesteld, probeert ze met de andere werknemersorganisaties een gezamenlijke inzet te maken. Op die manier staan de werknemersorganisaties samen sterker.

De onderhandelingen gaan dit najaar van start. De FBZ heeft een klankbordgroep waarin artsen en andere zorgprofessionals zijn vertegenwoordigd. Zij fungeren tijdens de onderhandelingen als ‘klankbord’ en denken mee. DJS is ook in deze klankbordgroep vertegenwoordigd. Als de onderhandelingen starten, informeren we je tussentijds over de stand van zaken.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.