Visie DJS op meebetalen aan opleiding

1 minuut leestijd

In Medisch Contact verscheen vorige maand een reactie op het voorstel om artsen zelf een deel van hun opleidingskosten te laten betalen. 94% van de artsen die reageerden op de poll is tegen dit voorstel.

Avin Ghedri reageerde vanuit De Jonge Specialist op het voorstel en sluit zich aan bij de mening van Federatie Medisch Specialisten. Zij vrezen onder andere een nog groter tekort aan medisch specialisten en benadrukken het belang van teamwork, het behoud én verkrijgen van zorgmedewerkers. Daarnaast betaalt een medisch specialist indirect al een deel van de opleiding zelf.

 ‘Als een arts-assistent mee zal moeten betalen aan de eigen opleiding, feitelijk nu al indirect frequent voorkomend, dan staan de werkuren, werkdruk, verschil in duur van de vooropleiding en verschil in verantwoordelijkheid simpelweg niet meer in verhouding tot het salaris met alle gevolgen van dien.’ 

Daarnaast zijn arts-assistenten gemiddeld 37 jaar oud voordat ze de arbeidsmarkt op komen. Maar met de huidige arbeidsmarkt, zijn ze niet verzekerd van een baan als specialist met bijbehorend salaris. Het meebetalen aan de eigen opleiding zou daarom tot financiële problemen kunnen leiden.

Lees hier het volledige artikel.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.