Detachering in een andere opleidingsinstelling

1 minuut leestijd

De opleiding tot medisch specialist vindt plaats in verschillende opleidingsinstellingen. Het is verplicht om zowel een periode in een universitair medisch centrum als een periode in een algemeen ziekenhuis te werken. De duur van een dergelijke periode verschilt per opleiding.

Het wisselen tussen een universitair medisch centrum (de academie) en een
algemeen ziekenhuis (de periferie) heeft gevolgen voor je arbeidsrechtelijke positie. Er zijn immers twee verschillende cao’s van toepassing. In de meeste gevallen ben je in dienst van het ziekenhuis waar je op dat moment in opleiding bent en wissel je gedurende je opleiding van cao. Maar dat kan voor een aantal specifieke arbeidsvoorwaarden ongunstige gevolgen hebben. Detachering kan dan een oplossing zijn.

In onze nieuwe brochure Detachering vertelt De Jonge Specialist je over de voor- en nadelen van detachering. Als je lid bent van De Jonge Specialist, kan je jouw vraag ook aan ons voorleggen via info@dejongespecialist.nl of telefonisch via 088 – 1344 122. De juristen van het Kennis-en dienstverleningscentrum van de LAD en de Federatie Medisch Specialisten helpen je dan verder.

Detachering in een andere opleidingsinstelling

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.