Altijd al een bestuursfunctie geambieerd en het verschil willen maken voor a(n)ios?

5 minuten leestijd

Vacature: 2 algemeen bestuursleden van De Jonge Specialist

De Jonge Specialist is de beroepsvereniging voor en door Nederlandse a(n)ios. Wij behartigen de belangen van alle anios, arts-onderzoekers en aios medisch specialismen, spoedeisende geneeskunde, ziekenhuisfarmacie, klinische chemie en klinische fysica. Onze missie is het bewaken van de kwaliteit van de opleiding, de arbeidsvoorwaarden en -omstandigheden en proberen die te verbeteren waar nodig. Als organisatie werken wij hierbij samen met onder andere de Federatie Medisch Specialisten en de Landelijke vereniging van Artsen in Dienstverband (LAD).

Als bestuur ben je gezamenlijk verantwoordelijk voor de koers en het beleid van de vereniging. Samen leg je verantwoording af aan de ledenraad die bestaat uit 32 secties per specialisme. Als bestuurslid ben jij verantwoordelijk voor verschillende dossiers en projecten. Daarin werk je vaak samen met een ander bestuurslid en krijg je bureau-ondersteuning in de uitwerking en vormgeving van beleid.

Op dit moment zijn wij op zoek naar twee nieuwe bestuursleden met de volgende aandachtsgebieden.

Aandachtsgebied Opleiding

De Jonge Specialist zet zich in voor een veilig en gezond werk- en opleidingsklimaat, waarbinnen een kwalitatief goede medische specialistische vervolgopleiding wordt nagestreefd. Als bestuurslid op dit dossier ben je actief betrokken bij projecten die met de medische vervolgopleiding te maken hebben. Denk hierbij aan een Veilig Opleidingsklimaat, Opleiden 2025, het NZa Kostprijsonderzoek etc. Daarnaast heb je periodiek overleg met stakeholders zoals de Federatie Medisch Specialisten, de RGS en het CGS.

Wat zoeken wij: Een aios,

  • Met hart voor de medisch specialistische vervolgopleidingen.
  • Die het leuk en interessant vindt zich in te zetten in brede zin voor de kwaliteit en nieuwe ontwikkelingen binnen de vervolgopleidingen.
  • Die de stem van álle aios kan en wil vertegenwoordigen en over de specialismen heen kan kijken.
  • Die actief betrokken is en participeert.
  • Die goed kan samenwerken binnen een bestuur, maar ook met externe partners.
  • Die zelf een visie heeft of het leuk vindt die te ontwikkelen op de toekomst van de medische vervolgopleidingen.

Aandachtsgebied PR

Alles wat wij doen als De Jonge Specialist is voor de gehele achterban: belangrijke ontwikkelingen of veranderingen op het gebied van arbeidsvoorwaarden of opleiding en interessante bijeenkomsten of evenementen verspreiden wij via onze (sociale) media kanalen. Denk hierbij aan posts op Instagram en LinkedIn, nieuwsbrieven, de website, het maken van het DJS magazine per kwartaal en het organiseren van het grootste a(n)ios congres in Nederland. Jij als bestuurslid PR bent hier samen met een ander bestuurslid verantwoordelijk voor. Jij speelt een cruciale rol in het verspreiden van alle belangrijke informatie aan onze achterban en creëert zichtbaarheid en herkenbaarheid van DJS. 

Wat zoeken wij: Een aios, arts-onderzoeker of anios,

  • Die kennis heeft van verschillende sociale media kanalen, zoals Instagram, Facebook, LinkedIn, Twitter en YouTube.
  • Die affiniteit heeft met het schrijven van teksten voor sociale media en de website
  • Die foto’s en video’s kan bewerken, of dit wil leren.
  • Die leidinggevende vaardigheden heeft om de redactie, die verantwoordelijk is voor het DJS magazine, aan te sturen en te ondersteunen.
  • Die het daarnaast leuk vindt om evenementen te organiseren samen met het bureau.
  • Die snel leert of ervaring heeft met het werven van sponsoren en genereren van naamsbekendheid in bijvoorbeeld een eerdere communicatiefunctie.
  • Waarbij enige ervaring met Hootsuite een pré is, maar geen must.

Wat verwachten we van een bestuurslid?

Als bestuurslid ben je samen met de rest van het bestuur verantwoordelijk voor een professionele organisatie. Dit vraagt van jou een flinke dosis betrokkenheid en inzet, en geeft je veel leer- en ontwikkelmomenten waarin je ondersteund wordt door ervaren bestuursleden en het bureau van De Jonge Specialist.

  • Als bestuurslid ben je het visitekaartje van DJS, dat betekent dat naast je bestuurlijke en uitvoerende taken, je ook De Jonge Specialist vertegenwoordigt op congressen, symposia en andere bijeenkomsten.
  • Jij bent eindverantwoordelijk binnen het bestuur voor je eigen dossiers. Dat betekent dat jij eigenaarschap voelt en uitdraagt over jouw projecten: je neemt verantwoordelijkheid, houd je aan deadlines en realiseert daarmee resultaten.
  • Je treedt slagvaardig op, houdt van aanpakken, kan zelfstandig werken, speelt in op relevante ontwikkelingen en bent voldoende beschikbaar.
  • Je hebt affiniteit met de doelstellingen van DJS. Je bent integer en onafhankelijk (het is dan ook niet mogelijk om in een ander bestuur zitting te hebben zoals in het bestuur van een arts-assistenten of juniorvereniging).
  • Als bestuurslid ben je zowel uitvoerend als strategisch bezig.
  • Eerdere bestuurservaring is een pré, maar geen vereiste. 
  • Alleen leden van De Jonge Specialist kunnen solliciteren naar een bestuursfunctie.
  • Voor een evenwichtige samenstelling van het bestuur zoeken we een goede mix van mannen en vrouwen, regio en type instelling.
  • Vanwege de huidige bestuurssamenstelling zijn  aios orthopedie uitgesloten van solliciteren. 

Tijdsbelasting

  • Er wordt een minimale inzet van 8 uur per week van je verwacht. Daarbij vragen wij dat je enkele uren overdag doordeweeks beschikbaar bent voor overleggen met externe partijen of bestuursleden (vaak op woensdag of donderdag). Ga hierover het gesprek aan met je opleider, want hiervoor zou ruimte moeten zijn binnen je individuele opleidingsplan onder niet-klinische competenties.
  • Ledenraadsvergaderingen (ieder kwartaal 19:00-21:30 uur) en bestuursvergaderingen (iedere maand van 14:00-17:00 uur) vinden plaats op de derde woensdag van de maand. Aanwezigheid is een vereiste.
  • 3-4x per jaar vindt een beleidsweekend plaats. Hierin wordt het jaarplan geschreven en besproken, worden trainingen georganiseerd tbv de bestuursfunctie en professionalisering van de organisatie en vindt teambuilding plaats, met diner & overnachting.
  • De meeste werkgroepen, commissies en vergaderingen vinden in de avonden plaats.

Ja, ik wil het nieuwe bestuurslid worden!

Stuur dan jouw schriftelijke motivatie en cv vóór 5 juni 2022 naar info@dejongespecialist, waarbij je de brief mag richten aan Anu ter Haar, dagelijks bestuurslid en secretaris DJS. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden in de avond van 16 en 20 juni in de Domus Medica te Utrecht of digitaal. Mocht je vragen hebben dan kan je die ook stellen via bovenstaand email-adres.

Werken aan een gezonde werkomgeving en toekomst?

Word lid van De Jonge Specialist en profiteer van al onze lidmaatschapsvoordelen.